Monstat: Prosječna junska zarada 481 euro

Bez autora
Jul 22 2013

Prosječna zarada u junu ove godine u Crnoj Gori je bila 481 euro što je u odnosu na mjesec ranije više 0,2%. Bruto, odnosno zarada sa porezima i doprinosima u junu je iznosila 730 eura. Prosječna neto zarada u junu ove godine u odnosu na isti mjesec prethodne manja je 0,6%. U odnosu na prosječnu (neto) zaradu u 2012. niža je 1,2%. Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u junu ove godine u odnosu na maj zabilježile pad od 0,6% proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 0,8%.

Monstat: Prosječna junska zarada 481 euroProsječna zarada u junu ove godine u Crnoj Gori je bila 481 euro što je u odnosu na mjesec ranije više 0,2%, saopštili su iz Monstata.

Bruto, odnosno zarada sa porezima i doprinosima u junu je iznosila 730 eura.

- Prosječna neto zarada u junu ove godine u odnosu na isti mjesec prethodne manja je 0,6%. U odnosu na prosječnu (neto) zaradu u 2012. niža je 1,2%. Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u junu ove godine u odnosu na maj zabilježile pad od 0,6% proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 0,8% – pokazuju podaci statistike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik